POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletnega mesta PunKufer.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ( ZVPot- UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e- poslovanje.
Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani PunKufer.si ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko ( besedila, slike, filmi, zvoki itd) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. v primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.
Z uporabno spletne strani PunKufer.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.
Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Pravica intelektualne lastnine
Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamke in druge izdelke, ki se nahajajo na spletni strani. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z  nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja.
Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletna trgovina.

Spletna trgovina
– uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave https://www.PunKufer.si
– zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba.
– Z registracijo na spletno stran ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.
– Za nakup v spletni trgovini, se uporabnik ne rabi registrirati.
– Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini ( opis izdelkov, fotografije, so približne). Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
– Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene. Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.

Cene in davki
vse cene so izražene v EUR (eurih). Cene vključuje davek na dodano vrednost ( 22 % DDV). Cene artiklov do 100 eur ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine, stroški poštnine za nakupe pod 100 eur so navedeni v košarici pred elektronsko potrditvijo naročila.
Ponudniku trgovina omogoča naslednje načine plačila :
– s plačilno oziroma kreditno kartico (Eurocard/Mastercard, Visa, BA)
– s Paypal storitvijo
– z nakazilom na račun upravitelja PunKufer.si, mojStil d.o.o. po ponudbi / predračunu

Plačevanje preko našega plačilnega sistema je varno, saj ustreza varnostnim standardom.
Naša trgovina sodeluje in je povezana z različnimi tujimi dobavitelji iz Nemčije, Italije, Francije in UK in Nizozemske, Kitajske.

Višja/ informativna cena izdelka je pridobljena :
– Preko direktne komunikacije z našimi dobavitelji.
– Z zbiranjem maloprodajne cene izdelka za državo, kjer je ponudnik prodaja izdelek; to velja v primeru, da je izdelek tržen s strani ( ali v imenu) dobavitelja izdelka v isti državi, kjer ponudnik prodaja izdelek, ter je informacija o lokalni maloprodajni ceni podana s strani dobavitelja.
– Z zbiranjem maloprodajnih cen različnih izdelkov posameznih blagovnim znamk iz nakupovalnih spletnih strani z namenom primerjave maloprodajne cene države izvora izdelka z maloprodajno ceno države, kjer ponudnik prodaja proizvod.
*** Pri omenjenih informativnih/višjih cenah v sorazmerju z nižjimi – našimi cenami ne gre za prikaz znižanja. Višja/ informativna cena služi kot dobronamerna informacija kupcu o določeni vrednosti cene artikla, ki se giblje na prostem trgu ( trgovine), torej informativne / višje cene blagovnih znamk služijo, da bi uporabnika seznanili z idejo o možnih prihrankih nakupa v naši spletni trgovini.**

Narava transakcije
Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba, da kupujete izdelke za osebno uporabo.
Ponudnik je posrednik, ki deluje pod blagovnimi znamkami njegovega dobavitelja.

Preklic naročila
Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana ali naročena k dobavitelju blagovnih znamk. Za preklic naročila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporočilo. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naročila in datum naročila, v zadevi ( e-pošta), mora biti napisano: PREKLIC NAROČILA in ŠTEVILKA NAROČILA, katera je zapisana v glavi potrditve naročila, ki jo dobite na vaš spletni naslov takoj po potrditvi/oddaji naročila.

Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov
6. odstavek 43. d člena ZVPot določa, da v kolikor je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne (izroči podjetju ali osebi), ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma, oziroma najpozneje v 14. dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe.
Po obvestilu vam bomo poslali potrebne podatke ter postopek vračila pošiljke. Priporočamo vam, da ne pošiljate izdelka nazaj v lastni režiji na svoje stroške, saj je zgoraj omenjeno vračilo brezplačna storitev.
V primeru odstopa od pogodbe mora podjetje  v 14. dneh po prejemu blaga vrniti kupnino za artikel-e, ki so bili potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Vračila se ne vračajo gotovinsko.

Izdelek, katerega želite vrniti, mora biti:
– neuporabljen, ne nošen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in v originalni embalaži,
– izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami, pri čemer škatla ne sme biti popisana, niti polepljena s poštnimi nalepkami in selotejpom, ampak jo je potrebno zaščititi z ustrezno embalažo
– če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoč.

V zvezi povpraševanja po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov: info@PunKufer.si

V kolikor vam izdelek ne ustreza, nas o tem obvestite na naslov info@punkufer.si. V čim krajšem možnem času vas bomo obvestili o poteku vračila. Prosimo vas, da izdelka ne pošiljate nazaj v lastni režiji, saj je vračilo izdelka brezplačno. Za vrnjen  izdelek vam bomo v roku 14 dni po prejemu artikla in odstopu nakazali prejeto plačilo za artikel (strošek poštnine in strošek provizije kartic, ter PayPal-a ni predmet vračila), ki je bilo potrošniku zaračunano ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.
Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani preko PayPal-a, vrnemo kupnino preko PayPal-a. Pri vračilih izdelkov, plačanih z kreditno kartico, vrnemo kupnino za vrnjen izdelek na kreditno kartico. Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani z nakazilom na račun, vrnemo kupnino na vaš transakcijski račun.
Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane.

Dostava
Stroški dostave nad 100 eur so brezplačni. Točen znesek dostave za nakup pod 100 eur je naveden, ko je artikel dodan v košarico, v kolikor niste registriran-prijavljen uporabnik, bo sistem prikazal ceno pri vnosu vaših podatkov-naslova.
Stroški dostave in časovni okviri dostave se razlikujejo glede na naslov dostave in vrsto izdelka, ki ga želite naročiti.
Pošiljko pričakujte v 4. do 7. delovnih dneh od prejema plačila na naš TRR. Trudimo se da izpolnjujemo, oz. se držimo rokov dostave, vendar zamude niso neizogibne. Za zamude dostavne službe ne odgovarjamo, saj niso znotraj našega nadzora, prav tako ne odgovarjamo, če je pošiljka sestavljena iz večih paketov in so le ti dostavljeni z zamiki in ne v enkratni dostavi.
Tveganje za poškodbe ali izgubo izdelkov je naša odgovornost, vse do trenutka, ko je izdelek predan vam, zato pošiljko pri prevzemu preglejte, kasnejših reklamacije ne upoštevamo.

Garancija
Ponudnik prodaja izdelke preverjene kakovosti. Dobavitelji blagovnih znamk so preverjena in uveljavljena podjetja.

Izključitev odgovornosti
Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo , ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.
Podjetje odgovarja za celotno vsebino besedil in fotografij, objavljenih na naši spletni strani.
Uporabnik si mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred vstopom v spletno trgovino.
Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočit dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Piškotki
pravna podlaga : spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah ( Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
kaj so piškotki? Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
zakaj se uporabljajo? Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.
shranjevanje piškotkov : piškotki se lahko shranijo različno dolgo.
začasni ali sejni piškotki na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo.
trajni ali shranjeni piškotki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše.
vrste piškotkov : nujno potrebni piškotki ( ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki ( ti piškotki zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletne trgovine z namenom izboljšanja delovanja spletne trgovine. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti ( vaše uporabniško ime, regijo)in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki ( te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani ( oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov).
upravljanje piškotkov : piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.

Pravica do obveščenosti
Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti.

mojStil d.o.o.
Arbajterjeva 9
2250 Ptuj
Slovenija, EU
E-mail : info@PunKufer.si

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani PunKufer.si

Pravo
Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.
Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.
Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 15.5.2017